maandag 16 februari 2009

Over Human First

Dit is de naam die ik heb gekozen voor mijn bedrijf. Het is een naam die weergeeft waar het in deze kleine organisatie om draait: om mensen. Tevens reflecteert het ook een van de pluspunten van IVF in Turkije. IVF is in mijn ogen namelijk iets heel anders dan ooglaser, of een tandheelkundige behandeling. Het gaat hier niet om praktische of esthetische motieven. Het gaat om iets dat veel dieper ligt en daarom ook een heel ander soort aandacht verdient. Dat probeer ik iedere patiënt afzonderlijk te bieden.

Aandacht in de voorbereidingsfase, waarin ik veel contact heb met de patiënt en wij samen een reisplanning maken en alle documenten en test resultaten verzamelen. Maar ook is er ruimte voor speciale wensen: een extra familielid meenemen bijvoorbeeld, of soms willen man en vrouw apart reizen vanwege verplichtingen op het werk, noem het maar op. Ook is er erg veel flexibiliteit wat betreft de reisdatum. En dat moet ook wel, want mensen moeten toch een dikke twee weken vrij hebben van hun werk. Er is geen wachtlijst, dus het gaat gewoon om wat de patiënt wil.

Aandacht tijdens het verblijf in Turkije: van onze gastvrouw die patiënten ophaalt van het hotel en begeleidt naar de kliniek. Soms (op verzoek van de vrouw) bij de punctie aanwezig is, maar altijd tijd heeft om vragen te beantwoorden, om tips te geven over wat er te doen is in Istanbul, en zo nu en dan zelfs kaartjes voor een voetbalwedstrijd kan regelen.

En dan is er nog de aandacht die de medische staf aan de patiënten geeft: de verpleegsters die zeer bezorgd en liefdevol zijn, en de arts die altijd kalm en vriendelijk is, en de punctie vaak pijnloos doet verlopen. Hij is aanspreekbaar en luistert naar de patiënt, is 24 uur per dag bereikbaar voor ze (evenals de gastvrouw) en werkt ook door in het weekend als de situatie erom vraagt. En als het koppel weer terug is in Nederland, dan bel ik ze graag nog even op om feedback te krijgen over de reis en de behandeling. En dan wachten we gespannen op de uitslag die ongeveer twee weken later bekend wordt...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten