donderdag 21 oktober 2010

Ooglaser en IVF in één reis

Een koppel dat in de zomer voor IVF naar Turkije ging, stelde ons bij het inplannen van een tweede poging in Turkije (helaas was de eerste poging niet gelukt) de vraag of een ooglaserbehandeling ook geregeld kon worden binnen dezelfde periode. Human First is in 2005 eigenlijk begonnen met ooglaserreizen naar Turkije. Er was toen al veel interesse om naar Turkije te gaan voor ooglaser, mede doordat de prijzen in Nederland absurd hoog waren en vaak oudere en pijnlijkere technieken (LASEK in plaats van LASIK) werden toegepast. Mede door de concurrentie van ooglaser in Turkije, hebben Nederlandse ooglasercentra in de laatste jaren hun prijzen behoorlijk bijgesteld. Toch is ooglaser in Turkije nog steeds zeer aantrekkelijk. Human First heeft echter al enige tijd geleden de keuze gemaakt om zich te specialiseren in een soort zorg, dus in vruchtbaarheidsbehandelingen, en toen ook de ooglasertak van de dienstverlening afgesloten. Maar omdat flexibiliteit hoog in ons vaandel staat, hebben we naar aanleiding van het verzoek van ons IVF-koppel gekeken naar hoe we IVF en ooglaser kunnen combineren.

Ons stel is nu (oktober 2010) in Turkije en ze hebben allebei (!!) net een ooglaserbehandeling gehad. Op zich bleek dit prima te doen, want de ooglaserbehandeling bestaat uit een uitgebreid vooronderzoek en ooglaserbehandeling met een eerste nacontrole op dezelfde dag en een of twee extra nacontrole's erna. Onze gastvrouw Nilgün die onze patiënten begeleidt tijdens de IVF-reis, regelt de afspraken in de oogkliniek, de transfer en zorgt voor de oogdruppels. Grappig is, dat ze ook in het verleden onze ooglaserpatiënten heeft begeleidt, dus ze kan ons IVF-koppel goed ondersteunen.



Ik begrijp heel goed de vraag naar ooglaser. Want als je toch al twee weken in Turkije zit, kun je natuurlijk zonder extra reis-en verblijfskosten een ooglaserbehandeling ondergaan. Ter info: je betaalt 95 euro voor het vooronderzoek in Turkije en 1.050 euro voor de ooglaserbehandeling aan beide ogen, inclusief twee nacontroles. Begeleiding door een persoonlijke gastvrouw en de transfers van hotel naar ooglaserkliniek zijn ook inbegrepen.

Daarnaast hebben ook al sommige IVF-stellen gevraagd of het mogelijk is om een Health Check-up te laten doen tijdens de IVF-behandeling. Ook daar werken we aan! Dus nog even geduld...

Voor meer vragen over IVF + ooglaser kun je mailen naar info@humanfirst.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten