woensdag 14 november 2012

Nieuwe boektip - 'Vaders zijn ook zwanger!'

Het heeft een tijdje geduurd, maar wij hebben weer een leuke boektip voor jullie. Wij zijn zelf stiekem best benieuwd naar de beleving van een man tijdens de zwangerschap van zijn vrouw of vriendin. Het boek van 'Vaders zijn ook zwanger; een man en zijn negen maanden' is geschreven door een man, genaamd Mark Schell, en is geschreven voor mannen. Maar als vrouw krijg je met dit boek een mogelijkheid om meer te weten te komen  over de belevingswereld van een man tijdens een zwangerschap. 

Kortom: Een boekentip voor mannen (en vrouwen) die met IVF in aanraking komen.

Inhoud 
 
In dit boek is het alsof een 'ervaringsdeskundige' aan het woord is. De eerste drie hoofdstukken gaan over het IVF-traject, heftige overstimulatie (ohss) ziekenhuis opnames allemaal bezien vanuit de man. Het boek gaat vervolgens over de 'moeizame' zwangerschap: bloedingen, ziekenhuisopnames, te weinig vruchtwater, te klein kindje, te vroege 20 weken echo. Kortom een ervaringsverhaal die de schrijver op een luchtige wijze weet te beschrijven. Naast herkenbaarheid kan het mannen een steuntje in de rug bieden, een manier om vervelende situaties binnen een IVF traject en zwangerschap enigszins te kunnen relativeren.


Geschreven door een man voor mannen.
Zwangerschap is een vrouwending. De man hangt er een beetje verloren en onwetend bij. Aan de man zie je niet dat hij zwanger is en zelf voelt hij ook niet of het goed of slecht gaat. Dit boek beschrijft in luchtige en klare mannentaal wat er allemaal kan gebeuren in en rond de zwangerschap, inclusief waardevolle tips. Vóór en dóór een man, want per slot van rekening: vaders zijn ook zwanger.
 
Auteur 

Mark Schell (Rotterdam, 1966) is zelfverklaard proman-schrijver. Naast zijn beroep als manager in het bedrijfsleven is hij een levensgenieter pur sang met een bijzondere kijk op de wereld om hem heen. Op het moment dat hij dacht alles wel zo’n beetje gehad of gezien te hebben, werd hij op zijn vierenveertigste zwanger. Een bijzondere wereld ging voor hem open, een wereld die hij niet onbeschreven wilde laten.

Dit boek is voor 13,95 te bestellen bij ivf-boeken.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten