woensdag 26 september 2012

Berichtje van onze gastvrouw

Ze grijpen me iedere keer weer aan, de verhalen van onze patiënten. Ze zijn mooi, verdrietig en vooral ontroerend. Het geeft je te denken over hoe simpel het soms is en hoe het zou moeten zijn. Je noemt het in één zin: trouwen, kinderen krijgen en forever happily after. En zie om je heen: het trouwen en kinderen krijgen is een veelvuldig fenomeen, het ‘forever’ gedeelte iets minder, maar als je kinderen hebt is je leven toch al weer een stuk rijker dan voorheen.

Hoe ‘gewoon’ het is om kinderen te krijgen, merk je pas als je zelf zwanger bent. Het gevoel en de wetenschap van de groei van een levend wezen in je lichaam is zo speciaal dat je het krijgen van kinderen daarna nooit meer als een vanzelsprekend iets beschouwt (ik in ieder geval toch niet). Mede daarom is mijn intense verdriet, voor de mensen die dit gevoel van ‘zwanger zijn’ niet kennen, groot. En wordt alleen maar groter wanneer ik hun verhalen hoor.

Een vraag die hun waarschijnlijk het meest zal bezig houden, is ‘waarom’. Waarom kunnen wij niet zwanger worden? Sommigen zullen hun antwoord zoeken in het geloof en anderen zoeken een andere weg om hun antwoord te vinden. Hetgeen hun gelijk maakt is dat ze er alles aan zullen doen om dit bijzondere gevoel ook te mogen leren kennen en wij zullen er voor ze zijn om ze daarbij zoveel mogelijk te helpen.

Human First hostess
Dayon Reubsaet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten