woensdag 15 december 2010

Aanvraagformulier vergoeding IVF Delta Lloyd

Dit is de link naar het aanvraagformulier voor IVF/ICSI-behandelingen in het buitenland van Delta Lloyd. Via internet is het mogelijk dit aanvraagformulier te downloaden. Handig dat het zo makkelijk te vinden is. Niet alle zorgverzekeraars bieden dit zo makkelijk aan. Wel weet ik dat een van onze patienten had aangegeven dat een van de redenen om naar Turkije te gaan de mogelijkheid van Assisted Hatching was, en dat de vergoeding toen is afgewezen. Zeer vreemd. Want dat kan Delta Lloyd dan toch zeker wel vermelden als criterium? Ze zeggen wel dat: "Uw aanvraag wordt medisch inhoudelijk getoetst op basis van de richtlijnen IVF van de Vereniging voor gynaecologie en obstetrie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de leeftijdsgrens (40 jaar) die zij hanteren."

Laat ik er even op wijzen dat ik deze richtlijnen heb gelezen (en jullie kunnen ze ook lezen via deze link) en dat er een zeer dubbele boodschap in staat. Deze twee stukjes tekst staan in hetzelfde artikel:

"Als het in de toekomst mogelijk zou worden om de invloed van ovariële veroudering te meten, zal deze leeftijdsgrens wellicht geïndividualiseerd kunnen worden. Zolang dit niet het geval is, raden wij IVF boven het 40e levensjaar nadrukkelijk af."

"(vuistregel)4 Zolang meting van de individuele ovariële veroudering niet betrouwbaar uitgevoerd kan worden, is toepassing van IVF na de 41e verjaardag niet zinvol."

Opvallend: dat vrouwen ten minste 3 jaar een kinderwens moeten hebben voordat er begonnen wordt aan infertiliteitsonderzoek. Dan 12 cycli van IUI en daarna pas IVF. Pfff...

Oh, toch nog een PDF van een aanvraagformulier van CZ gevonden... precies hetzelfde!! Natuurlijk wel met de kleuren en logo's van CZ! Makkelijk jongens!

Link: Aanvraagformulier IVF/ICSI buitenland CZ

Geen opmerkingen:

Een reactie posten