dinsdag 29 mei 2012

SpermSlow voor verbeterde sperma selectie

 In Memorial wordt bij de embryo selectie gebruik gemaakt van een vloeistof die SpermSlow heet.

Wat zijn de voordelen van Sperm Slow?

  • een natuurlijk en biologisch afbreekbaar alternatief voor PVP
  • in een stap immobiliseren en selecteren van rijpe spermacellen voor ICSI
  • verbetering in embryo kwaliteit en groei

SpermSlow is ontwikkeld door Origio en is een natuurlijk alternatief voor PVP doordat de vloeistof is opgebouwd uit hyaluronate (HA), een natuurlijk voorkomende substantie. SpermSlow heeft geen immunologisch of schadelijk effect op sperma of eitjes.

Werking van SpermSlow:
Sperma cellen zijn erg beweeglijk. De embryoloog onderzoekt het sperma via de microscoop. Als de spermacellen in aanraking komen met de SpermSlow vloeistof  zal de beweeglijkheid van de rijpe spermacellen sterk afnemen, terwijl de onrijpe sperma cellen nog steeds snel bewegen. Deze onrijpe sperma cellen dienen niet geselecteerd te woren voor ICSI. Op deze wijze zorgt SpermSlow voor een groter aantal bevruchtingen, verbetert het de kwaliteit van de embryo's en verhoogd het de kansen op zwangerschap.

Bekijk de onderstaande, zeer technische, video met uitleg over SpermSlow. Echt interessant voor de leek wordt het vanaf 05:10 minuten. Dan zie je namelijk via de microsoop hoe de snelheid van de rijpe spermacellen afneemt, terwijl de onvolgroeide spermacellen vrolijk doorzwemmen. 

1 opmerking: