woensdag 10 oktober 2012

Ervaringsverhaal van Mel & Daan

Hieronder hebben wij weer een nieuw ervaringsverhaal voor jullie van een stel dat net terug is uit Istanbul. In hun verhaal kijkt de vrouw, Mel, terug op hun verblijf en behandelingen. Mocht je benieuwd zijn naar hoe het is voor een stel om een dergelijk avontuur aan te gaan, of hoe de behandelingen en gastvrouw worden ervaren, dan is het verhaal van Mel en Daan echt de moeite waard. Ben je ook benieuwd naar de uitkomst van hun behandelingen in Turkijk? Lees dan gerust verder. 


Mel en Daan; Ons reisverslag

Wij hebben voor Human First gekozen, omdat wij in het verleden meerdere keren zijn teleurgesteld in de medische zorg die Nederland biedt. Nadat ik een e-mail had gestuurd naar Human First werd ik gebeld door Evren. Het telefoongesprek met Evren gaf voor mij de doorslag om voor Human First te gaan. De website is erg duidelijk en beantwoord al je vragen. Maar toch blijft het iets spannends; een medische behandeling in het buitenland. Evren heeft mij alles uitgelegd en kwam zo professioneel en bekwaam over, en wist echt alles te vertellen en te beantwoorden. In Nederland hoef je echt niet van een dokter of doktersassistente te verwachten dat hij/zij 35 minuten met je gaat bellen.
Op 13 September vlogen wij naar Istanbul voor de ICSI behandeling en op het vliegveld stond onze transfer al te wachten om ons naar het hotel te brengen. Prima hotel met heel aardig personeel. 14 September hadden we de eerste afspraak in het Memorial ziekenhuis. Ik werd onderzocht en Daan zijn sperma werd onderzocht. Na een paar uurtjes werden we gebeld dat er 1 zaadje was gevonden in het onderzoek, terwijl in Nederland hebben ze na vijf sperma-onderzoeken niks gevonden! Nog een een bevestiging voor ons dat we er goed aan hebben gedaan om de ICSI-behandeling hier in Istanbul te ondergaan. Ook kregen we een uitleg over de hormooninjecties. Daan heeft heel lief bij mij de injecties gegeven, elke dag in mijn buik. Omdat we pas weer op 18 September in het ziekenhuis hoefden te zijn, zijn wij naar Antalya gevlogen. Paar dagen aan het strand!
 
Op 18 September weer naar het ziekenhuis. Ik werd weer onderzocht en kregen weer een uitleg over een extra injectie die Daan mij elke dag moest geven. Vanaf vandaag dus twee injecties per dag. Om de dag moesten we naar het ziekenhuis voor onderzoeken bij mij. Dan houden ze in de gaten of de eitjes goed groeien en of het genoeg eitjes zijn. 23 September; dit is de laatste injectiedag, waarvan eentje ervoor zorgt dat je je eisprong krijgt. Op 24 September moesten we al vroeg in het ziekenhuis zijn. Daan kreeg zijn MICRO-TESE operatie. Dit mag gewoon met een plaatselijke verdoving, Daan heeft er voor gekozen om dit onder algehele narcose te doen. De dokter kwam na 30 minuten al met het goede nieuws dat hij meer dan genoeg zaadjes had gevonden! Een uur na Daan zijn operatie was ik aan de beurt voor de punctie. Omdat ik 17 eitjes had, hebben zij mij aangeraden om ook onder narcose te gaan. Ik heb er dus niks van meegekregen. 

De eerste twee of drie dagen wel een beetje last van mijn buik gehad. Daan had ook de eerste drie dagen last. Maar voor ons allebei is het 100% meegevallen! Op 25 September werden we gebeld met het nieuws dat van de 17 eitjes er 12 volgroeid waren en van de 12 eitjes er 8 bevrucht waren. Vervolgens werden er op 27 September twee bevruchtte eitjes terug geplaatst. Het terug plaatsten duurt ongeveer vijf minuten en ik heb er echt niks van gevoeld. Wij zijn die zelfde avond weer terug gevlogen naar Nederland. 

Nu vandaag, 9 oktober, heb ik drie zwangerschapstesten gedaan en ik ben bij de huisarts geweest met de uitslag ZWANGER!! 

Wij zijn erg blij dat we de ICSI-behandeling bij Human First in Istanbul hebben laten doen. Als we in Nederland waren gebleven dan had Daan volgende week zijn laatste sperma-onderzoek gehad. Een maand daarna, de tese operatie en als ze daar zaadjes zouden vinden dan pas word je doorgestuurd naar Belgie voor ICSI-behandeling. Dus dan was ik misschien pas over 4 maanden zwanger geweest. Buiten het feit dat het dus een stuk sneller gaat in Istanbul is het personeel ook veel vriendelijker. Ze nemen echt de tijd voor je en kennen je bij naam. Bij elk bezoek aan het ziekenhuis was Dayon erbij. Zij is de Turks/Nederlandse gastvrouw/tolk. Super aardig en echt heel fijn dat zij er bij elke stap bij was. Zij weet heel veel van de behandelingen en is een fijne steun. 

Groet Mel (25) & Daan (40)

 

vrijdag 5 oktober 2012

Boeken over IVF - 'Zwanger via een omweg'

Voor de echte lezers onder jullie hebben wij een leuke website. www.ivfboeken.nl is een website waarop een verscheidenheid aan boeken over IVF te vinden zijn. Op onze blog zullen wij periodisch een boektip aan jullie voorleggen. Voor vandaag hebben wij het boek 'Zwanger via een omweg' uitgekozen. Lees hieronder meer over de inhoud van dit boek.

INHOUD

Zwanger via een omweg is een informatieve boek die mogelijkheden bespreekt als het zwanger worden niet vanzelf gaat. In dit boek worden enkele belangrijke vragen op een rij gezet en beantwoord. Vragen die bij elk stel, die IVF of soortgelijke behandelingen overwegen, een rol spelen. Voordat je die grote stap zet als stel is het belangrijk om je samen te verdiepen in de wereld rondom IVF.

Belangrijke vragen over de werking van onderzoeken en behandelingen, of over hormoonmedicatie en hun effect op je lichaam, of over de kosten en vergoeding, worden beantwoord in dit boek.  Naast vragen wordt er verder ingegaan op onderzoeken en innovaties in de IVF.  Voor een persoonlijker inslag bevat het boek ook 30 interviews met vrouwen én mannen die met ongewenste kinderloosheid te maken kregen. Ze geven een helder beeld van wat er allemaal bij komt kijken. 

AUTEURS   

De auteurs van Zwanger via een omweg zijn Didi Braat en Gemma Kleijne. Didi Braat is een gynaecologe en eerste vrouwelijke hooglelaar voortplantingsgeneeskunde en Gemma Kleijne is redacteur van het maandblad KINDEREN. 

Voor meer informatie over dit boek kunt u de onderstaande link raadplegen.  Het boek is hier ook online te bestellen!